nyheder og cases

Elbus til Esbjerg er i gang med at få installeret IT-udstyr fra adibus

Nye elbusser i Esbjerg optimeret med IT fra adibus

Tide bus er nu på vej med 32 nye el-busser til Esbjerg. Elbusserne kommer på gaden d. 12. december 2021, men allerede nu er busserne ved at blive installeret med topmoderne IT-udstyr fra adibus.

 

Tide bus har vundet en langvarig kontrakt på 10,5 år med mulighed for forlængelse i yderligere 2 år. Hver bus kommer til at køre godt 4.000 timer om året, så det sætter krav til kørselsoptimering på alle fronter.

 

Til at hjælpe med at understøtte dette har Tidebus indgået samarbejde med adibus om levering af en række tekniske IT-løsninger der kan bidrage til lavere driftsomkostninger og reducering af CO2 aftryk.

 

”Der er tale om en state-of-the-art løsning indenfor bus-IT” udtaler Henrik Eriksen fra adibus. ”Vi har i forvejen stor erfaring i driftsoptimeringsløsninger ikke mindst i forhold til el-busser. Busserne til Esbjerg bliver rigtig godt udstyret med den nyeste teknologi. Vi har haft et fortræffeligt samarbejde med Tide bus om udviklingen/tilpasning af vores løsninger. Netop indenfor El-busser sker der en kæmpe udvikling og med de rette IT-løsninger er det muligt at optimere og trimme driften betragteligt, så økonomi og bæredygtighed kommer til at gå hånd i hånd.  Vi glæder os nu til implementeringen som kommer til at foregå over de næste måneder.”

 

Busserne er bl.a. udstyret med:

 

  • Eco-driveløsning – som bidrager til nedbringelse af strømforbrug
  • Realtidsløsning - som udover at kunne give passagerer og chauffører vigtig information omkring destinationer, forsinkelser, skiftemuligheder mv. også kan bidrage til kørselsoptimering.
  • Infotainment – som på skærme giver passagerne behagelig information om næste stop, skiftemuligheder og forsinkelser.

Steen Rügge fra Tide bus udtaler ”Vi glæder os til at sætte de nye El-busser i drift i Esbjerg og bidrage yderligere til den grønne omstilling, herunder drage nytte af den nyeste IT indenfor drift at elektriske busser.”Se vores nyhedsarkiv