nyhedsarkiv


Passagerinformationer vises, Realtid og gratis Wi-Fi i hele X-busserne

5/5/2008

Efter en prøveperiode på næsten et halvt år blev passagerinformationsskærme, realtid og gratis Wi-Fi introduceret til hele flåden af 110 X bus, der kørte på 20 ruter i Danmark. Passagerer kan nu tjekke mail, surfe rundt og holde sig ajour via et såkaldt infotainmentsystem under deres rejse.


Infotainment-systemet kombinerer trafikinformation, nyheder og reklamer via 2 specielt designet fladskærme placeret foran og bagpå bussen.

 

Skærmene opdateres kontinuerligt via mobilnetværket. Bortset fra Wi-Fi-internet og infotainment er en række busser udstyret med betalingskortterminaler med kreditkort.

 

Entusiastiske passagerer

Foran introduktionen af ​​systemet til alle X-busser blev der installeret 5 busser med systemet, og kundernes respons fra en brugerundersøgelse var ekstremt positiv.

 

Transportudbyderen modtog endda uopfordrede mails fra passagerer, der var tilfredse med de nye faciliteter i busserne.

 

Nye funktioner

Systemet er siden 2008 kontinuerligt udvidet med nye funktioner f.eks. realtid informationssystemer, rutevisningskort på skærmen og alt dette til rådighed for smartphonebrugere, også når du kommer til stationen, kundeloyalitetspakker med muligheder for akkumulering af point for hyppige rejsende, indholdssystemer med mulighed for at se film, høre musik, lydbøger, spille spil osv.

 

Passagerkommunikation

De indbyggede skærme kan bruges til andre ting end bare at vise det næste stop, nyheder og reklamer. Trafikvirksomheder har mulighed for at sende information via Internettet direkte til skærmene via specielt designet skabeloner. Information kan distribueres til den enkelte bus på en bestemt rute, til et bestemt geografisk område eller til alle busser.

 

Et pålideligt system

Systemet er kontinuerligt forbedret og udviklet i årenes løb, så den komplette pakke i dag står som et fuldt pålideligt funktionelt system - stort set gratis - der giver en sublim internetadgang; uanset hvor bussen befinder sig.

 

 

Reklame finansiering

Infotainment-delen af ​​pakken, der bruges af X bus, er 100% reklamefinansieret.

 

X-busserne har en bestemt målgruppe med en gennemsnitlig passagerrejse på mere end 1 time. Dette gør medieplatformen ekstremt interessant for annoncører. Da X-busserne typisk servicerer længere ruteafstander, administreres annoncer også af GPS. Dette betyder, at adibus kan levere annoncer, der direkte svarer til et kundes geografiske målområde. For eksempel vil et Viborg-firma muligvis ønske at blive udsat i alle busser, der kommer inden for en radius på 30 km fra byen.

 

adibus havde også udviklet et system, der giver annoncøren mulighed for at opdatere deres reklameplads via Internettet med aktuelle specialtilbud og information. Ejendomsmæglere bruger især denne funktion - da den giver dem mulighed for at indsætte ajourførte ejendomstilbud; eller af jobbanker - da det giver dem mulighed for at indsætte deres egne opdaterede ledige stillinger.

 

Biografer er en anden kundegruppe, der benytter muligheden for at indsætte specielt aktuelle filmplakater og trailere i reklameblokkene.

 


Tilbage